Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за 145 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за 145 1.9 JTD

Здравейте,

Търся да закупя кола и попаднах на една алфа 145 1.9 жтд. Имам следните въпроси:

1. Сервис във Варна, където могат да ми направяр добра диагностика?
    2. Колата на 206 000 км 11.99г. Много ли са и километрите?

Колата си личи че е карана доста. Почукана тук там одраскана, пукната преднаа бдроня счупен халоген, 1-то огедало беше сменяно.
    Но искам да разбера дали има само козметични проблеми? Колата я гледах както е слязла от автовоза още не бяха почнали да я правят.

3. Моля за съвет за какво още да гледам и сервизи където да го/я тесват?(АБС-а лампата светеше призапален мотор )
    Само да си взема афлата и ставам невидим ....

Ти първо отиди и я виж дали не пуши. Ако пуши яко, най-вероятно няма нужда от диагностика . Иначе 200,000 км не са малко, не са и много. Най-определящо в случая е как е била карана през тези километри.

по отношение на диагностиката нещата във варна май са зле. Специализиран сервиз няма, но други колеги може да знаят сервиз, където биха могли да помогнат.

Трябва да знаеш, че този ДВГ е доста добър и колата има добра динамика, но по отношение на резервни части КОНКРЕТНО за мотора... абе не са много популярни тези ДВГ-та явно
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Утрепа ме почти бях навил баща ми да я взема...

Колата НЕ пуши доста старателно я огеждах. Нямаше следи от тежък удар, но не съм я гледал от долу!

Предната броня наполовина беше счупена но това се прави...

Цената така не управена беше много атрактивна. 6500 за кола 11.99. Вин-а е : zar93000004173098

Но след като няма сервиз във Варна кудето наиста да видя дали е изправна... И след като написа че двигателя е рядкост и скъп за подръжка. загубих финансиране.

Явно нямада да е тази алфа.. Дано поне успея да някое браво да се класирам.
      Алтернативите хич не ми допадат : Корса 1.5д или до 1.4и (с клима такваз много рятко), Сеат 1.4и, Пежо 306 1,9тди или до 1,4и и прочие бараки... Има няколко браво-та 1.9тд дано там се класирам.
      Само да си взема афлата и ставам невидим ....

Comment

абе за тия пари трябва да е супер зле за да не си струва!

кво значи нема сервиз, JTD и в Алфа и във Фиат и в Ланча си е се
        един и същи!
        има си официален сервиз на фиат, който разполага с диагностична апаратура, и дори да не са наясно, могат да се консултират със софийската централа и прочие и прочие

да не говорим че в 1500 човека форум, все ше се намери някой да те насочи

мисли си пак, цената наистина е добра!
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ама това с мито ли
          Ако е с мито е съмнително евтина
          Ако ли не, цената е много добра, е можеш и Мареа или Браво ЖТД да купиш , те са и по ново поколение коли, но и предполагам, че Мареата ше е малко по скъпа

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
            .... е можеш и Мареа или Браво ЖТД да купиш , те са и по ново поколение коли, но и предполагам, че Мареата ше е малко по скъпа
            По-нови от кое ? Същите са си, само много повече пластмасови
            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Lizard
              ...Явно нямада да е тази алфа.. Дано поне успея да някое браво да се класирам.
              Ти пък много лесно се предаваш Ако мислиш да вземаш Браво с комън рейл, т.е. JTD, трябва да знаеш, че ДВГ-то си е същото. TD, ако намериш неиздухано...трябва да черпиш яко
              Принципно Вальо е прав, че има варианти за диагностициране в сервизите, аз просто исках да ти кажа, че нещата не стоят по начина, по който стоят в София. Иначе и в Пловдив и Бургас положението е същото като при нас.

Иначе сигурно е ясно, че аз не съм човекът, който ще тръгне да разубеждава някого да не си купува JTD Просто е важно при покупката на такава кола, двигателят да е добре. Това исках да подчертая. Иначе просто се оскъпява начинанието Ако ДВГ-то е добре и няма серизни усуквания, мисля вече останалото е въпрос на договорка за цената. Пък в крайна сметка, ако всеки започне да предвижда и по един основен ремонт на двигателя като си купува кола...реално по ДВГ-то трябва да пипаш само консумативи

Моят съвет на неспециалист-ентусиаст е да я огледаш внимателно. Все пак тази цена е направо смущаващо ниска, но пък знае ли човек. На опашката на КАТ засякох една такава 145-ца, но пропуснах да питам колегата за колко я беше взел. Не беше много комуникативен. при всички положения, цените на такива екземпляри вървят по-високо от 6500 лв. Тази счупена броня и неработещ (вероятно) АБС са си добър повод за коментар.

Успех в избора!
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
              X